"Ви ще не готові": в США зробили невтішний прогноз щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ви ще не готові": в США зробили невтішний прогноз щодо України

"Ви ще не готові": в США зробили невтішний прогноз щодо України
Джерело:  online.ua

США підтримують майбутнє членство України в НАТО, але Україна поки до нього не готова. З даною заявою виступив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер, передає ONLINE.UA з посиланням на газету "День".

На його думку, поки НАТО не готове досягти консенсусу щодо прийняття до свого складу України.

"Ми дивимося на європейський контекст через НАТО. Ми маємо зобов'язання перед нашими союзниками Альянсу про колективну безпеку. І це зобов'язання є чітким як з точки зору країн НАТО, так і країн, як ваша, яка не є членом НАТО. Ми підтримуємо майбутнє членство України в Альянсі і тримаємо двері відкритими. І ми це зробили на нещодавній зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, України і Грузії. Україна ще не готова до членства. І НАТО також не готове досягти консенсусу щодо прийняття до свого складу України", - сказав Волкер.

Американський дипломат наголосив, що хотів би побачити рух в цьому напрямку, "пошук досягнення двосторонніх домовленостей".

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше представник Держдепартаменту з питань України  Курт Волкер заявив, що Росія намагається вплинути на вибори в Україні та політику влади.  Окрім того, він зазначив, що Кремль хоче представити уряд України в невигідному світлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?