Готові до війни: в НАТО зробили тривожний прогноз на 2019 рік
Категорія
Політика
Дата публікації

Готові до війни: в НАТО зробили тривожний прогноз на 2019 рік

Готові до війни: в НАТО зробили тривожний прогноз на 2019 рік
Джерело:  online.ua

Агресія Росії в 2019 році буде все рішучіше, тому НАТО має бути готовим до війни, щоб реагувати на всі виклики одночасно.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг в інтерв'ю RTBF, повідомляє ONLINE.UA.

Столтенберг підкреслив, що головними пріоритетами Альянсу в 2019 році будуть: війна в Україні, тероризм, запобігання кібератакам і відносини з Росією. Головною метою НАТО, за словами генсека, буде можливість реагувати на збільшення інтенсивних загроз з боку все більш агресивної Росії.

"Головна мета для НАТО - одночасно підготуватися до цілого ряду загроз і викликів. У нас немає розкоші вибирати між тероризмом, кібератаками або все агресивнішою Росією. НАТО повинно реагувати на всі ці виклики одночасно", - підкреслив Столтенберг.

На тлі зростаючої російської агресії генсек НАТО закликав всі країни-члени в повній мірі виконувати зобов'язання за витратам на оборону і безпеку. Столтенберг попередив, що доведеться зіткнутися з двома серйозними речами - більш рішучою Росією, незаконно анексувавшою Крим і дестабілізуючою східну Україну, і терористичними загрозами, на запобігання яких необхідні додаткові інвестиції.

"За часів Стародавнього Риму говорили, що для того, щоб мати мир, треба бути готовим до війни. Саме це і робить НАТО", - підсумував Столтебнерг, зазначивши, що основна сила НАТО полягає "в здатності адаптуватися до світу, що змінюється".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп шантажував і погрожував Меркель на саміті НАТО через фінансування Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?