Готуються до нової "провокації": Росія перекидає до Криму ще десять бойових винищувачів
Категорія
Світ
Дата публікації

Готуються до нової "провокації": Росія перекидає до Криму ще десять бойових винищувачів

Готуються до нової "провокації": Росія перекидає до Криму ще десять бойових винищувачів
Джерело:  Голос Америки

У суботу, 22 грудня, Росія проведе перекидання ще десяти бойових винищувачів Су-27СМ і Су-30м2 на територію окупованого Криму. Вони здійснять переліт з аеродрому "Кримськ" на Кубані на кримський аеродром "Бельбек" до місця постійної дислокації. У США стурбовані діями Росії - там бачать в цьому провокаційні дії Москви.

Про це заявив в.о. заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Маркис, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Маркис підкреслив, що Росія нарощує сили в окупованому Криму і проводить кампанію з дезінформації, щоб виправдати мілітаризацію півострова. Він переконаний, що ці дії носять виключно провокаційний характер, так як Росія виправдовується за розміщення нових бойових винищувачів в Криму підготовкою до "нової провокації України".

В.о. заступника голови місії США при ОБСЄ нагадав про жорстку кримську резолюцію, яку ухвалила Генасамблея ООН 17 грудня. Тому він закликав Москву відмовитися від порушення її вимог і не дестабілізувати Україну через море.

За словами Маркіса, через те, що Росія незаконно обмежує проходження торгових кораблів через Керченську протоку в Україну, тільки в порту Маріуполя майже в два рази (з 700 тисяч до 450 тисяч тонн) відбулося зменшення обсягів вантажообігу.

У заяві США знову закликали Росію негайно звільнити захоплених українських моряків, повернути українські кораблі і поважати суверенітет і територіальну цілісність України, включно з територіальними водами. США також знову закликали Росію дотримуватися прав людини в Криму і звільнити незаконно затриманих кримчан, що виступають проти російської окупації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія провела чергові військові навчання в окупованому Криму. У них взяли участь ЗРК С-400 "Тріумфи" і ракетно-гарматні комплекси "Панцири" - електронні пуски провели по повітряних цілях, що імітували напад противника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?