"Забирай. Я йду": стало відомо про важливу поступку Трампа Ердогану
Категорія
Політика
Дата публікації

"Забирай. Я йду": стало відомо про важливу поступку Трампа Ердогану

"Забирай. Я йду": стало відомо про важливу поступку Трампа Ердогану
Джерело:  The Washington Post

Кілька днів тому в США заявили про виведення американських військ з Сирії. Як виявилося це рішення Трамп прийняв після переговорів з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Подробиці недавніх переговорів Трампа і Ердогана призводить The Washington Post, повідомляє ONLINE.UA.

За даними джерела, Трамп вирішив вивести війська США з Сирії після того, як Ердоган запитав у нього, чому американські війська досі перебувають в Сирії, якщо терористичне угрупування "Ісламська держава" переможено на 99%.

"Знаєш що? Забирай. Я йду", - відповів Трамп, стверджує видання.

Це ж підтвердив і турецька глава Реджеп Ердоган. За його словами, Трамп пішов на поступки щодо Сирії, після чого, Анкара прийняла рішення відкласти там початок військової операції по зачистці від терористів на сході від Євфрату.

"З початку сирійської кризи дипломатичні контакти, які ми мали з Америкою, на жаль, не досягали того рівня, якого ми хотіли. Проблеми дісталися Трампу від епохи Обами в якості поганої спадщини. Однак під час переговорів з Трампом ми побачили, що поділяємо одні й ті ж переконання по багатьох аспектам сирійської проблеми", - напередодні заявив турецький лідер.

У Білому домі при цьому запевняють, що розмова президента США Дональда Трампа з турецьким колегою Реджепом Ердоганом не вплинула на рішення вивести війська США з Сирії. Там пояснили це рішення Трампа тим, що сирійська кампанія США не варта ресурсів, які витрачаються на неї з американського бюджету.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американські сенатори жорстко розкритикували рішення президента Дональда Трампа вивести війська з Сирії. Вони стверджують, що це загрожує безпеці США, а також надає сміливості ІДІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?