Патріарх Філарет розповів, яким насправді був "шантаж" конкурента Епіфанія
Категорія
Україна
Дата публікації

Патріарх Філарет розповів, яким насправді був "шантаж" конкурента Епіфанія

Патріарх Філарет розповів, яким насправді був "шантаж" конкурента Епіфанія

Патріарх Філарет спростував резонансні заяви митрополита Луцького та Волинського Михаїла про шантаж під час обрання предстоятеля нової Православної церкви України. За його словами, митрополита Михаїла не шантажували, а "вмовляли" зняти свою кандидатуру, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Ніхто його не шантажував. Його вмовляли. ... щоб зберегти єдність. Бо якби цієї єдності не було б, то не було би Собору", – сказав Філарет.

Як відомо, митрополит Луцький та Волинський Михаїл був кандидатом на предстоятеля єдиної ПЦУ від УПЦ КП та вийшов у другий тур голосування разом із митрополитом Переяславським і Білоцерківським Епіфанієм і митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, після чого зняв свою кандидатуру. Згодом Михаїл заявив, що зняв кандидатуру на виборах предстоятеля ПЦУ, бо його шантажували.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала законопроект №5309, який передбачає перейменування Української православної церкви московського патріархату. Вказано, що "за" проголосували 240 народних депутатів під час пленарного засідання 20 грудня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що патріарх Московський Кирило просить предстоятелів помісних православних церков не визнавати результати об’єднавчого собору у Києві,  який він цинічно назвав "незаконним зборищем розкольників".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?