Неочікувано: у колишній УПЦ МП визнали Росію країною-агресором
Категорія
Україна
Дата публікації

Неочікувано: у колишній УПЦ МП визнали Росію країною-агресором

Неочікувано: у колишній УПЦ МП визнали Росію країною-агресором
Джерело:  online.ua

У колишній УПЦ Московського патріархату стверджують, що ними не керує країна-агресор - Росія. Окрім того, там наголосили, що не бачать підстав для перейменування церкви. З даною заявою виступив речник колишньої УПЦ МП архієпископ Климент, передає ONLINE.UA з посиланям на "Радіо Свобода".

Він також додав, що тамтешній юридичний відділ аналізує закон Верховної Ради, який зобов'язує УПЦ МП вказати в назві приналежність до Росії.

"На сьогодні у нас є юридичний відділ Київської митрополії, який аналізує всі законодавчі ініціативи. Ми поки що не спостерігаємо ніяких питань, які примушували б сьогодні вже кинутися і стрімголов змінювати щось у своїх статутних документах. У статуті, який зареєстрований в Україні і діє, написано, що УПЦ є самокерованою церквою. У нас не те, що в державі-агресорі, а в жодній іншій закордонній державі не перебуває центр", – сказав архієпископ.

Нагадаємо, на Об’єднаному соборі 15 грудня в Києві відбулася історична подія для України — там оголосили про об’єднання українських церков у Єдину помісну незалежну церкву. Її офіційна назва звучить так — Українська помісна автокефальна православна церква. Її головою став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. Він вже оголосив, що кафедральним собором ПЦУ стане Михайлівський Золотоверхий собор.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава УПЦ МП Онуфрій позбувся титулу митрополита Київського — відтепер він тільки митрополит Російської православної церкви в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?