Перший прихід УПЦ МП на Львівщині перейшов в Помісну церкву України
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший прихід УПЦ МП на Львівщині перейшов в Помісну церкву України

Перший прихід УПЦ МП на Львівщині перейшов в Помісну церкву України
Джерело:  online.ua

22 грудня прихід святих апостолів Петра і Павла, який знаходиться в місті Жовква на Львівщині і раніше входив до складу УПЦ Московського патріархату, перейшов до Православної церкви України. Це рішення прийняв настоятель храму архімандрит Маркіан Каюмов, повідомляє ONLINE.UA.

Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій Рудюк вже привітав парафіян і настоятеля храму св. апп. Петра і Павла з переходом до ПЦУ. Він назвав це рішення мужнім кроком.

Слід зазначити, що настоятель перейшовшого в ПЦУ приходу святих апостолів Петра і Павла Маркіан Каюмов є спікером Львівської єпархії Московського патріархату. Він повідомив, що рішення про його подальшу роботу на цій посаді буде прийнято пізніше.

Кілька днів тому рішення перейти в Православну церкву України прийняли парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП в Вінниці. Перейти з Московського патріархату в ПЦУ також вирішила церковна громада на Буковині, в селі Шишківці Кіцманського району.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прихід св. Первомученика архідиякона Стефана, який раніше належав до Московського патріархату, вирішив приєднатися до Помісної церкви України. Ця церква стала першим приходом колишньої УПЦ МП на Закарпатті, що вирішила перейти в ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?