Порушення Росією прав людей в Криму: хто проголосував проти нової резолюції ГА ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Порушення Росією прав людей в Криму: хто проголосував проти нової резолюції ГА ООН

Порушення Росією прав людей в Криму: хто проголосував проти нової резолюції ГА ООН
Джерело:  online.ua

Генасамблея ООН з ініціативи України прийняла нову резолюцію по Криму, в якій засуджується порушення Росією прав людей на окупованому півострові. Україну під час голосування підтримали 67 країн, проти виступили 27 делегацій.

Прес-служба постійного представництва України в ООН опублікувала повний список країн, які проголосували проти кримської резолюції в ГА ООН, повідомляє ONLINE.UA.

"27 країн, які голосували проти кримської резолюції: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Чад, Китай, Коморські острови, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М'янма, Нікарагуа, РФ, Сербія, ПАР , Судан, Сирія, Таджикистан, Уганда, Узбекистан, Венесуела, Зімбабве", - йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що за резолюцію, яка засуджує зафіксовані на території анексованого Криму порушення прав людини і незаконне встановлення Росією законів, юрисдикції і управління в регіоні, проголосували США, країни Євросоюзу, Туреччина і Японія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Генасамблея ООН висунула жорсткі вимоги Росії в новій резолюції по Криму і вперше вказала в документі імена українських політв'язнів, яких Росія незаконно утримує у в'язниці за те, що вони виступали проти окупації українського півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?