І це не Росія: в США назвали головну загрозу для всього світу
Категорія
Політика
Дата публікації

І це не Росія: в США назвали головну загрозу для всього світу

І це не Росія: в США назвали головну загрозу для всього світу
Джерело:  online.ua

Найбільшою загрозою для безпеки США і всього світу є не Росія, а Китай.

Про це заявив директор Національного центру контррозвідки і безпеки США Білл Іванина, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Загроза, яку представляє для США Росія, меркне в порівнянні з загрозою з боку Китаю. І це не тільки питання того, що відбувається всередині США. Китай є загрозою з точки зору безпеки економіки, з точки зору військових відносин і на глобальному рівні", - заявив Іванина.

За словами одного з головних контрозвідників США, Китай поставив перед собою стратегічну мету стати глобальною наддержавою як в геополітичному, так і в економічному та військовому сенсах. Для досягнення цієї мети Китай використовує всі доступні методи, вважає Іванина.

Він підкреслив, що тільки за останні кілька місяців Мін'юст США висунув звинувачення кільком десяткам юридичних і фізичних осіб Китаю, які підозрюються в шпигунстві.

"Китайські шпигуни діють, зокрема, в американських університетах і на підприємствах стратегічного значення. Ми надаємо щорічно гранти для близько 350 000 китайських студентів. Це прекрасна можливість для китайських спецслужб використовувати цих студентів для викрадення технологій і розробок", - підкреслив Іванина.

Директор Національного центру контррозвідки і безпеки США додав, що аналогічна ситуація спостерігається в Великій Британії та інших країнах світу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти Bloomberg зробили тривожний прогноз на 2019 рік. Вони закликали весь світ готуватися до найгірших сценаріїв, попередивши про реальні ризики розвитку кривавих і торгових воєн, а також спалах ядерної гонки між Росією і Заходом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?