Воїни УПА отримали статус ветеранів: Порошенко підписав відповідний закон
Категорія
Україна
Дата публікації

Воїни УПА отримали статус ветеранів: Порошенко підписав відповідний закон

Воїни УПА отримали статус ветеранів: Порошенко підписав відповідний закон
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко підписав закон, на підставі якого воїни УПА отримали статус ветеранів і соціальні гарантії учасників бойових дій, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

Уточнюється, що закон по воїнам УПА повернули до парламенту 22 грудня з підписом президента. Після того, як закон набуде чинності, воїни УПА отримають державну підтримку, яка їм не надавалася раніше. Соціальні гарантії будуть такими ж, як і у учасників бойових дій.

Нагадаємо, закон про надання статусу ветеранів особам, які брали участь в боротьбі за незалежність України у складі Української повстанської армії, Верховна Рада прийняла 6 грудня. На наступний день голова ВР Андрій Парубій підписав Закон України про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України в XX столітті" (реєстраційний номер 8519).

Згідно з проектом Закону, станом на 23 травня 2018 чисельність осіб, які були в складі ОУН і УПА, становить 1201 чоловік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 грудня, депутати Верховної Ради в першому читанні прийняли законопроект про переведення української армії на стандарти НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?