США звернулися з важливою заявою до Росії щодо Керченської протоки
Категорія
Політика
Дата публікації

США звернулися з важливою заявою до Росії щодо Керченської протоки

США звернулися з важливою заявою до Росії щодо Керченської протоки
Джерело:  УНН

У США відреагували на заяви секретаря РНБО Олександра Турчинова про наміри знову відправити військові судна через Керченську протоку і нарощування російських військових сил в Азовському і чорному морях. Там закликали до стриманості обидві сторони, але при цьому висунули вимогу, щоб Росія зберігала Керченську протоку відкритою і припинила переслідування міжнародного судноплавства в Азовському морі.

Про це повідомили в посольстві США в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на УНН.

"Ми закликаємо Росію зберегти Керченську протоку відкритою і припинити переслідування міжнародного судноплавства в Азовському морі. Ми уважно стежимо за цією ситуацією і працюємо з нашими партнерами і союзниками", - йдеться в заяві посольства США в Україні.

Там також звернулися до Росії із закликом повернути Україні суда і затриманих членів екіпажу, які незаконно були захоплені в Керченській протоці в кінці листопада, а також поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно-визнаних кордонів, що тягнуться до її територіальних вод.

"Сполучені Штати на найвищому рівні спілкувалися з нашими партнерами. Ми підтвердили нашу підтримку Україні перед обличчям російської агресії і підкреслили, що Росія повинна дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань. Протидія законному транзиту України через Керченську протоку є порушенням міжнародного права", - відзначили в посольстві.

Слід зазначити, що в Росії заяви глави РНБО України Олександра Турчинова про намір знову відправити військові кораблі через Керченську протоку розцінили як підготовку нової "провокації". Там також запевнили, що Росія нібито не нарощує військову присутність в Азовському морі, а дислоковані там сили охороняють Кримський міст.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США виділять Україні 10 мільйонів доларів на нарощування військово-морських сил. Цю допомогу виділив Держдеп США у відповідь на агресію РФ в Чорному і Азовському морях і напад на українські кораблі в Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?