Герої українського Донбасу: відбулася прем'єра циклу живих історій про війну на сході України
Категорія
Культура
Дата публікації

Герої українського Донбасу: відбулася прем'єра циклу живих історій про війну на сході України

Герої українського Донбасу: відбулася прем'єра циклу живих історій про війну на сході України
Джерело:  online.ua

У Києві пройшла прем'єра документального циклу фільмів "Герої українського Донбасу". У них розповідається про громадський і військовий опір жителів Луганської та Донецької областей російській окупації, повідомляє ONLINE.UA.

В цикл фільмів "Герої українського Донбасу" увійшли 22 фільми про 16 жителів Донеччини і Луганщини. Він складається з 15-хвилинних серій, кожна з яких - індивідуальна жива історія про війну на сході України. Герої фільму розповідають не тільки про те, як вони боролися із окупантами, а й свідчать про те, як для окупації регіону використовувалися російські технології загострення конфлікту, та про факти злочинів з боку російських окупантів. Детально і аргументовано доводять, що те, що сталося на Донбасі не внутрішнє протистояння, а збройна агресія з боку РФ.

Зокрема, на прем'єрному показі були продемонстровані історії організатора партизанського опору на Луганщині та колишнього в'язня так званої "ЛНР" Володимира Жемчугова, донецького релігієзнавця і громадського діяча, який також провів 700 днів у катівнях бойовиків Ігоря Козловського, маріупольської волонтерки Лілії Болбат, маріупольського пастора Геннадія Мохненко і маріупольчаніна, який добровільно відправився на фронт, Руслана Пустовійта.

Історії цих героїв показують українцям приклад того, що навіть в найскладніших ситуаціях можна діяти, боротися і відстоювати свої ідеали.

"Коли починають говорити наші герої, герої українського Донбасу, російський фейк-ньюс починає давати збої. Для російської пропаганди правда найстрашніша за все, правда завжди сильніше вимислу. І ми просто показуємо цю правду", - прокоментував прем'єру продюсер документального циклу і керівник аналітичного центру "Фабрика думки "Донбас" Дмитро Ткаченко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фільм "Донбас" Лозниці отримав головну нагороду міжнародного кінофестивалю в Севільї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?