Небезпечний астероїд-бегемот промчав повз Землі на рекордно близькій відстані: видовищні фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Небезпечний астероїд-бегемот промчав повз Землі на рекордно близькій відстані: видовищні фото

Небезпечний астероїд-бегемот промчав повз Землі на рекордно близькій відстані: видовищні фото
Джерело:  online.ua

До Землі на рекордно близьку відстань наблизився небезпечний астероїд SD220, відомий своєю незвичайною формою, що нагадує відкриту частину бегемота, що стоїть в річці. Астероїд-бегемот промчав повз нашу планету 22 грудня - до Землі він наблизився на 2,9 млн км, що вважається найменшим наближенням космічних об'єктів за останні 400 років, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт NASA.

 Астероїд-бегемот, що наблизився до Землі на рекордно близьку відстань (фото - nasa.gov)

Експертам Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору вдалося зробити чіткі фото астероїда-бегемота довжиною 1,6 км, який на рекордно близькій відстані промчав повз Землі. На цих знімках видно примітні особливості астероїда, а саме, рубець на поверхні, який наполовину перетинає одне з його закінчень, а також численні яскраві світлі плями, які, на думку вчених, можуть бути відображенням валунів.

 Фото астероїда SD220 під час його зближення з Землею

Чіткі фото небезпечного астероїда в формі бегемота були отримані NASA 15 -19 грудня. Спостереження за ним в ці дні велися з комплексу космічного відомства США Goldstone в Каліфорнії за допомогою телескопа в штаті Західна Вірджинія і з обсерваторії Arecibo в Пуерто-Ріко.

У NASA підкреслили, що даний астероїд примітний двома параметрами. Його період обертання навколо власної осі становить 12 днів, що дуже повільно для астероїда, а саме звернення нетипово.

Нагадаємо, астероїд SD220 був відкритий 29 вересня 2003 року астрономами з нині закритої обсерваторії NASA під Флагстаффе в штаті Арізона. Тоді експерти кваліфікували SD220 як потенційно небезпечний об'єкт через його розміру і властивості зближуватися з орбітою Землі. Але нові дані, отримані при останньому зближенні даного астероїда з нашою планетою, повністю виключають можливість його зіткнення із Землею в майбутньому.

Раніше ONLINE.UA публікував неймовірне фото Сонця, яке зробив космічний апарат Parker Solar Probe з рекордно близької відстані - 27 мільйонів кілометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?