"Росії потрібен привід": в США виступили з тривожним прогнозом щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росії потрібен привід": в США виступили з тривожним прогнозом щодо України

"Росії потрібен привід": в США виступили з тривожним прогнозом щодо України
Джерело:  ТСН

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що Росії потрібен привід для агресії в Україні. Дипломат наголосив, що раніше США вважали малоймовірним, щоб Росія наважилася на широкомасштабну агресію в Україні, проте наразі все змінилося.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "ТСН.Тиждень", передає ONLINE.UA.

"Але тут стався інцидент, коли Росія атакувала українські кораблі кілька тижнів тому. І тепер, я думаю, ми маємо розглядати реалістичну ймовірність того, що Росія розпочне нову агресію. І ми маємо зробити все можливе, аби справа не дійшла до цього. Маємо зробити все, аби запобігти цій агресії та стримати її", - сказав спецпредставник США.

 Він також нагадав про цинічні заяви РФ, згідно з якими Україна планує провокації та збирається застосувати хімічну зброю.

"Таке дезінформування непокоїть, тому що для Росії потрібен привід для агресії. Хотілося б думати, це робиться для того, аби відвернути увагу від агресії проти українських кораблів у Чорному морі. Але ми маємо бути дуже пильними, маємо стежити за ситуацією та в ідеалі – уникнути подальшої ескалації та агресії", - заявив Волкер.

Як повідомляв ONLINE.UА,  США прийняли рішення провести розвідку у зв’язку з останніми агресивними діями РФ проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?