ОБСЄ: конфлікт між Україною та РФ може загостритися
Категорія
Політика
Дата публікації

ОБСЄ: конфлікт між Україною та РФ може загостритися

ОБСЄ: конфлікт між Україною та РФ може загостритися
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремингер заявив, що конфлікт між Україною і Росією може знову загостритися на Донбасі та в окупованому Криму. У разі ескалації Росія буде надавати бойовикам військову допомогу, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"У мене є побоювання, що може виникнути ланцюгова реакція. Там, де у них виникають окремі осередки, де спалахує полум'я, коли-небудь, вільно чи мимоволі, відбудеться ескалація", – розповів він.

Окрім того, Гремингер наголошує, що "жестом доброї волі" з боку Росії може стати звільнення 24-х затриманих моряків. Він закликав Кремль "продемонструвати добру волю" для того, щоб відродити взаємодовіру.

"Слід виходити з того, що бунтівним республікам, якщо вони виявляться під військовим тиском, знову надаватиметься підтримка з Росії", – сказав Гремингер.

Він також не очікує прориву на мирних переговорах в осяжному майбутньому, оскільки "політична воля для примирення просто відсутня".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше делегація Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ покинула зал засідань, заявивши, що нібито зафіксувала  порушення регламенту під час голосування за резолюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?