"Будемо намагатися": в РПЦ шокували скандальною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

"Будемо намагатися": в РПЦ шокували скандальною заявою

"Будемо намагатися": в РПЦ шокували скандальною заявою
Джерело:  online.ua

Російська православна церква (РПЦ) продовжить намагатися вплинути на ситуацію в Україні у зв'язку зі створенням незалежної церкви. З даною скандальною заявою виступив глава синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви із суспільством і ЗМІ Володимир Легойда, передає ONLINE.UA з посиланням на RT.

За його словами, для цього РПЦ буде звертатися в міжнародні правозахисні організації. У Москві вважають, що створення в Україні нової православної церкви "не приведе до вирішення релігійної ситуації в країні і громадянського миру".

"Важливо розуміти: те, що сталося 15 грудня і відбудеться 6 січня, відкине українське суспільство ще далі від світу, від вирішення релігійного питання", - сказав Легойда.

Нагадаємо, раніше учасники "Всекозачого громадського центру" виступили за створення в Росії незалежної від РПЦ церкви. Отримати томос на автокефалію козаки хочуть за прикладом України — через Константинопольського патріарха Варфоломія.

Як повідомляв ONLINE.UA, про створення незалежної від РПЦ церкви — автокефальної Козачої православної апостольської церкви (КПАЦ) заявили представники об’єднання нереєстрових козацьких організацій Росії "Всекозачій громадський центр" (ВГЦ) під час з’їзду в Москві до Дня пам’яті апостола Андрія Первозванного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?