Син Каддафі звернувся за несподіваною допомогою до Путіна: Москва вже дала відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Син Каддафі звернувся за несподіваною допомогою до Путіна: Москва вже дала відповідь

Син Каддафі звернувся за несподіваною допомогою до Путіна: Москва вже дала відповідь
Джерело:  Bloomberg

Син лівійського диктатора Муаммара Каддафі, 46-річний Саїф аль-Іслам, який нещодавно вийшов з в'язниці за амністією, написав листа президенту Росії Володимиру Путіну, в якому попросив у нього допомоги. Йдеться про політичну підтримку, так як Каддафі-молодший зібрався в президенти, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

У листі син Каддафі привітав Путіна і розповів своє бачення ситуації в Лівії. Він попросив підтримати його політичні амбіції в 2019 році під час виборів президента Лівії.

Слід додати, що крім Каддафі-молодшого, в президентських виборах в Лівії планує брати участь командувач Лівійської національної армії Халіф Хафтар, який вважається фаворитом Москви через контроль здебільшого нафтовидобутку на сході країни. Також свою кандидатуру на вибори планує висувати і прем'єр-міністр уряду національної єдності Лівії Файез аль-Саррадж, якого підтримує ООН. Кремль також веде з ним діалог про відновлення контрактів, які обговорювалися ще за часів Каддафі-старшого. Йдеться про будівництво залізничної лінії від Бенгазі до Сирта за 2,5 млрд доларів.

У МЗС РФ вже відповіли на звернення сина Каддафі до Путіна. Там запевнили, що Москва підтримує всіх кандидатів на пост президента Лівії.

Нагадаємо, режим Муаммара Каддафі в Лівії був повалений в 2011 році, після того, як диктатор був убитий повстанцями. Після його смерті в Лівії почалася громадянська війна, частину території захопили радикальні ісламісти. В результаті в даний час в країні діють два уряди: на сході, в місті Тобрук, засідає обраний народом парламент, а на заході, в Тріполі, діє сформований за підтримки ООН і західних країн уряд національної згоди.

У серпні 2018 року представник Національної армії Лівії, яка контролює схід країни, попросив Путіна ввести війська і допомогти вирішити заплутану лівійську кризу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Росії Володимир Путін хоче розгорнути війська на сході Лівії, щоб захопити контроль над найбільшим міграційним шляхом до Європи і створити там плацдарм для наступу на Захід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?