Створення Православної церкви України - провокація: генсек ОБСЄ виступив з шокуючою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Створення Православної церкви України - провокація: генсек ОБСЄ виступив з шокуючою заявою

Створення Православної церкви України - провокація: генсек ОБСЄ виступив з шокуючою заявою
Джерело:  online.ua

Росія і Україна провокують одна одну, так як у них немає політичної волі для врегулювання конфлікту. "Українськими провокаціями" є створення автокефальної Православної церкви України, а також мовні закони.

З такою шокуючою заявою виступив генсек ОБСЄ Томас Гремінгер в інтерв'ю німецькій газеті Neue Zürcher Zeitung, передає ONLINE.UA.

"Законодавство про мову і освіту, прагнення Української православної церкви до незалежності, невирішені проблеми окупованого Криму, незаконні вибору в двох повсталих республіках і ситуація уздовж лінії зіткнення на Донбасі. Знову і знову відбуваються провокації з обох сторін. Всюди ми бачимо: ситуація або в застої , або мляво розгойдується ", - заявив Гремінгер.

При цьому він закликав Москву звільнити затриманих українських моряків і передати Києву кораблі, конфісковані під час інциденту в Керченській протоці. Також Гремінгер вважає, що "Росія і Україна повинні нарешті відмовитися від логіки - "Око за око, зуб за зуб".

Крім напруженою ситуації між Росією і Україною, генсек ОБСЄ висловив занепокоєння з приводу ситуації з безпекою в Європі в цілому. Він вказав на дефіцит довіри у відносинах між США та інших країн Заходу з Росією.

"Ми повинні невідмінно знову взяти під контроль військові ризики і скоротити їх", - вважає генсек ОБСЄ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Раді Федерації Росії назвали створення Помісної православної церкви України злочином, який може привести до громадянської війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?