Трамп вручив Путіну перемогу, яка була йому не по зубах, - Washington Post
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп вручив Путіну перемогу, яка була йому не по зубах, - Washington Post

Трамп вручив Путіну перемогу, яка була йому не по зубах, - Washington Post
Джерело:  The Washington Post

Американці більше 70 років великою ціною домагалися перемоги над СРСР, а після його развалу того, щоб Росія дотримувалася світових правил. Але Дональд Трамп всього за два роки президентства зміг повністю обнулити всі старання США, вручивши перемогу в руки Путіну, якому вона була не по зубах.

Про це пише видання Washington Post, повідомляє ONLINE.UA.

"Телесеріал "Людина у високому замку" показує альтернативний світ, в якому нацисти перемогли у Другій світовій війні. Однак нам не потрібно телешоу про альтернативні історії, в якій СРСР переміг у холодній війні. У нас для цього є Трамп", - пише видання.

Експерти WP вказують, що рішення Трампа вивести війська США з Сирії стало перемогою Путіна в холодній війні. Автори статті наголошують, що цим рішенням Трамп не тільки спантеличив союзників, які в коаліції з США приймали участь в кампанії проти "ісламської держави", а й віддав Росії і Ірану весь Близький Схід.

У Washington Post переконані, що жоден радянський лідер не зміг би придумати кращий сценарій для перемоги, ніж той, який створив Трамп для Путіна. У статті також зазначено, що вже майже половина виборців-республіканців вважають Кремль другом або союзником, хоча ще чотири роки тому їх було на половину менше.

Автори вказують, що під час передвиборної президентської кампанії 2016 року позиції Республіканської партії значно послабилися по відношенню до Росії. Це стало наслідком приватних переговорів Москви з Трампом, в яких останній хвалив Путіна. Washington Post зазначає, що до якого б висновку не прийшов Роберт Мюллер у своєму розслідуванні щодо російського втручання у вибори президента США 2016 року, Путін, очевидно, отримав вигоду від президентства Трампа.

Одним з результатів цієї вигоди стало виведення військ США з Сирії, рішення про що прийняв Трамп. Автори відзначають, що "тепер, через 29 років після падіння Берлінської стіни, Трамп просто вручив Москві перемогу в холодній війні, яка була їй не по зубах".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна похвалили Трампа за виведення військ США з Сирії. У Раді Федерації вважають, що американські війська перебували в Сирії незаконно, тому назвали рішення Трампа про їх виведення абсолютно правильним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?