Після вторгнення Росії в церквах УПЦ МП в Криму видавали зброю окупантам, - Чубаров
Категорія
Україна
Дата публікації

Після вторгнення Росії в церквах УПЦ МП в Криму видавали зброю окупантам, - Чубаров

Після вторгнення Росії в церквах УПЦ МП в Криму видавали зброю окупантам, - Чубаров
Джерело:  online.ua

У лютому-березні 2014 року в Криму після вторгнення Росії в храми УПЦ МП завезли багато зброї, яку потім роздавали окупантам.

Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в інтерв'ю телеканалу "Прямий", повідомляє ONLINE.UA.

Коментуючи створення автокефальної Православної церкви України, Чубаров підкреслив, що виступав проти того, щоб в релігійних центрах України захищалися інтереси інших держав. А Москва давала прямі вказівки українській церкві, чому є ряд незаперечних доказів.

"Я б, можливо, так гаряче не говорив, якби я в Криму не бачив, як в церквах УПЦ Московського патріархату в перші дні російського вторгнення зберігалася зброя, туди приходили люди, яких перекидали з Краснодарського краю. Вони там переодягалися в форми і там вони отримували зброю ", - заявив Чубаров.

Він вважає, що створення Помісної Православної Церкви України було дійсно питанням стрижневої основи української незалежності. Чубаров підкреслив, що безумовно будь-які громадяни України мають право на будь-яке віросповідання, в тому числі мусульмани, католики, іудеї та інші, але вони не повинні виконувати вказівки інших держав.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше патріарх Фарфоломей розповів, як церквами СРСР керував КДБ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?