Поставки російського газу в ЄС через Україну: у Путіна зробили важливу заяву
Категорія
Економіка
Дата публікації

Поставки російського газу в ЄС через Україну: у Путіна зробили важливу заяву

Поставки російського газу в ЄС через Україну: у Путіна зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Росія в повному обсязі виконає всі зобов'язання щодо поставок російського газу в Євросоюз, незважаючи на невирішену суперечку з Україною по транзитному контракту.

Про це заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.

"За будь-яких обставин ми гарантуємо поставку російського газу за підписаними "Газпромом" довгостроковими контрактами. У цьому сенсі європейські споживачі будуть забезпечені необхідними обсягами", - запевнив Новак.

Він не уточнив, чи є у російської сторони "план Б" по транзиту газу в ЄС на випадок, якщо договір щодо транзиту через Україну не вдасться підписати. При цьому Новак підкреслив, що Росія готова забезпечувати продовження транзиту в ЄС через Україну і після 2019 року, але за умови, що такий варіант буде конкурентний по відношенню до інших маршрутів поставок газу в Європу.

Новак також додав, що російська сторона готова до "конструктивного діалогу" з Україною щодо транзиту газу, але йому заважає судовий спір "Газпрому" і "Нафтогазу".

"Оскільки в результаті рішень Стокгольмського арбітражу був порушений баланс інтересів за двома контрактами, які були підписані "Газпромом" і "Нафтогазом" в 2009 році, в суді вирішується питання про розірвання цих контрактів."Газпром" готовий як одну з опцій розглядати підписання мирової угоди, яка б задовольнила обидві сторони", - додав Новак.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін зробив гучну заяву по транзиту російського газу через Україну, запевнивши, що Росія збереже його, незважаючи на будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?