На Львівщині ще три парафії УПЦ МП перейшли в Православну церкву України
Категорія
Україна
Дата публікації

На Львівщині ще три парафії УПЦ МП перейшли в Православну церкву України

На Львівщині ще три парафії УПЦ МП перейшли в Православну церкву України
Джерело:  online.ua

Напередодні, 24 грудня, ще три парафії УПЦ МП приєдналися до помісної парвославной церкви України. Рішення перейти в ПЦУ прийняли приходи з сіл Піщани і Верчани, що в Стрийському районі Львівської області, а також парафыяни міста Угнів Сокальського району, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт "Духовний велич Львова".

"Вітаємо громади з таким кроком і просимо про молитву за них, а також за громади, що ще перед вибором!" - йдеться в повідомленні.

Раніше вийти з-під управління Московського патріархату ухвалили рішення вже багато парафій. Серед них громада і парафыяни Свято-Преображенського собору у Вінниці, громада села Шишковиця Кіцманського району, розташованого на Буковині, а також прихід святих апостолів Петра і Павла, який знаходиться в місті Жовква на Львівщині, та парафія св. Первомученика архідиякона Стефана на Закарпатті.

Слід зазначити, що зі створенням автокефальної Православної церкви України до цих пір не можуть змиритися в РПЦ. У патріарха Кирила надумали звернутися за допомогою до міжнародних організацій, щоб повернути свій церковний вплив в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ще два приходи на Вінниччині приєдналися до ПЦУ- це парафії скельного Свято-Троїцького храму на березі Південного Бугу і храму Різдва Пресвятої Богородиці в селі Махнівка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?