Плани Путіна на 2019 рік: експерт зробив тривожний прогноз для України і Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Плани Путіна на 2019 рік: експерт зробив тривожний прогноз для України і Білорусі

Плани Путіна на 2019 рік: експерт зробив тривожний прогноз для України і Білорусі
Джерело:  online.ua

У 2019 президент Росії Володимир Путін може зважитися на збройне вторгнення в Україну. Також Кремль готує посилення тиску на Білорусь, що стане одним з його кроком до дестабілізації на світовій арені.

Такий тривожний прогноз на 2019 рік зробив колишній співробітник Пентагону, керівник Центру дипломатії Байдена Майкл Карпентер, повідомляє ONLINE.UA.

"Путін зважиться на військове вторгнення в Україну, щоб взяти під контроль південнокримський канал, Азовське море і Керченську протоку. Швидше за все, метою стане канал з Дніпра в Крим. Без цієї води страждає сільське господарство Криму", - написав експерт.

Допускає Карпентер і військовий спалах в Нагірному Карабасі, якщо новому амрянскому прем'єру Пашиняну не вдасться вплинути на інтереси Росії.

Путін в 2019 році також готує неприємний сюрприз і для Білорусі. Екс-співробітник Пентагону переконаний, що варто очікувати тиску Кремля на Лукашенко, щоб він погодився на будівництво російської військової бази в Білорусі. Якщо Мінськ буде опиратися, Кремль буде готуватися здійснити приєднання Білорусі до РФ, впевнений Карпентер.

Також, за прогнозом американського експерта, в 2019 році Росія встановить контроль над сходом Сирії спільно з Іраном після виведення сил США, збільшить свою військову присутність в Лівії, спробує спровокувати черговий етнічний конфлікт на Балканах і посилить зв'язки з Саудівською Аравією.

При цьому Карпентер впевнений, що в 2019 році санкції ЄС проти Росії почнуть розпадатися, так як деякі члени ЄС будуть порушувати консенсус в обмін на вигідні непублічні угоди з Росією в сфері енергетики. Найбільш ймовірними кандидатами, серед тих, хто встане на сторону Москви є: Італія, Угорщина і Австрія.

Також Карпентер переконаний, що Путін в 2019 році буде активно працювати над тим, щоб оформити під себе розстановку сил в США перед президентською кампанією 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Солтенберг прогнозував, що агресія Росії в 2019 році буде все рішучіше, тому НАТО готується до війни, щоб реагувати на всі виклики одночасно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?