Хабар за автокефалію України: Варфоломій їдким жартом поставив на місце російських пропагандистів
Категорія
Україна
Дата публікації

Хабар за автокефалію України: Варфоломій їдким жартом поставив на місце російських пропагандистів

Хабар за автокефалію України: Варфоломій їдким жартом поставив на місце російських пропагандистів
Джерело:  online.ua

Вселенський патріарх Варфоломій їдким жартом відповів на звинувачення російських пропагандистів, які поширюють інформацію про те, що він нібито надав Україні автокефалію за хабар від президента Петра Порошенка.

Відео з відповіддю Варфоломія російським пропагандистам був опубліковано на сторінці Вселенського патріархату в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Під час одного з виступів патріарх Варфоломій відреагував на звинувачення з боку Росії про те, що він нібито надав автокефалію української церкви за хабар від Порошенка, чому, правда, у Москви немає жодного доказу.

"Хоча Російська церква звинувачує мене в тому, що я взяв гроші за надання цієї автокефалії, насправді я отримав не гроші, а багато цукерок і солодощів з заводу Порошенка", - сказав Варфоломій під час своєї зустрічі з дітьми.

Патріарх додав, що президент України "від великої радості" відправив до Вселенського Патріархату пакети цукерок зі своєю фабрики.

Нагадаємо, після рішення Варфоломія про надання автокефалії Україні від 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому проголосили створення єдиної Правоаславної церкви України. Предстоятелем помісної православної церкви України став митрополит Епіфаній. Томос про автокефалію йому вручить Вселенський патріарх 6 січня, перед Різдвом Христовим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Московському патріархаті заявляли, що дії Вселенського патріарха Варфоломія щодо України наштовхують на підозри в його заангажованості з боку "сильних світу цього".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?