Арешт українських моряків: "суд" окупантів Криму прийняв нове рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Арешт українських моряків: "суд" окупантів Криму прийняв нове рішення

Арешт українських моряків: "суд" окупантів Криму прийняв нове рішення
Джерело:  Крим.Реалії

У вівторок, 25 грудня, підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму виніс нове рішення по українським морякам. Суддя відмовив в задоволенні апеляційних скарг ще трьох українських моряків, яких російські силовики незаконно захопили в Керченській протоці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

Повідомляється, що арешт українським морякам окупанти подовжили до 24 січня 2019 року. Зокрема, в апеляції було відмовлено старшому матросу з катера "Нікополь" В'ячеславу Зінченко, який знаходиться в московському СІЗО.

В ході судового засідання правозахисниця 20-річного моряка Еміне Авамілєва заявляла, що мав місце збройний конфлікт і її підзахисний після цього конфлікту має статус військовополоненого, а питання утримання під вартою має розглядати військовий суд. Вона також підкреслила, що у Зінченка є родичі в окупованій Феодосії і Сімферополі, які готові надати житло українцеві в разі рішення про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Аналогічні рішення "суд" окупантів прийняв і по іншим українським морякам, захопленим в Керченській протоці. 25 грудня було відмовлено в задоволенні апеляційної скарги захопленому українському військовому, мічману Андрію Шевченку, а також капітану третього рангу Володимиру Лісовому. Сьогодні також повинні бути розглянуті апеляції на арешт матроса з буксира "Яни Капу" Сергія Чуліби і співробітника СБУ Андрія Драча.

"Надійшли ще п'ять апеляцій. Відносно Без'язичного, Гриценко, Небилиці, Семідоцького, Мельничука", - уточнили в "суді" Криму.

РосЗМІ при цьому повідомляють, що ще за чотирма захопленим українським морякам скарг на арешт немає. За їхніми даними, апеляцію нібито не подавали від імені співробітника СБУ Василя Сороки, членів екіпажів кораблів Андрія Артеменка і Андрія Ейдера. Всі вони отримали поранення під час нападу російських силовиків і були заарештовані за рішенням "суду" в окупованій Керчі. Також повідомляється, що немає апеляції на арешт моряка Володимира Терещенка.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін зізнався, з ким обговорював звільнення українських моряків. Як виявилося, з питання обміну він говорив з Віктором Медведчуком, але не дав згоди на їх обмін і звільнення, поки не будуть заверешени кримінальні справи, які проти моряків незаконно завели в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?