"Братство" Росії і Білорусі: у Путіна зробили нову заяву про союзну державу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Братство" Росії і Білорусі: у Путіна зробили нову заяву про союзну державу

"Братство" Росії і Білорусі: у Путіна зробили нову заяву про союзну державу
Джерело:  online.ua

Братський характер відносин народів Білорусі та Росії навряд чи стане заперечувати будь-хто в Москві або в Мінську. Але між країнами є гострі питання, за якими "звірять" годинник президенти Володимир Путін і Олександр Лукашенко 25 грудня у час переговорів в Москві.

Про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Найбільш проблемною темою Білорусі і Росії є податковий маневр в нафтовій сфері. Але є ще багато нюансів в двосторонніх союзних відносинах Москви і Мінська, в тому числі по тематиці розвитку Союзної держави РФ і Білорусі, які будуть обговорювати Путін і Лукашенко.

Слід зазначити, що в даний час Мінськ хоче домогтися від РФ компенсації за податковий маневр в нафтовій сфері, через який Білорусь оцінює свої втрати тільки в 2019 році близько 400 млн доларів. Білорусь розраховує отримати від Росії $310 млн - $315 млн компенсації, але в Кремлі заявили, що ніяких обіцянок союзнику не давали.

При цьому в російському уряді на серйозному рівні розглядають питання розвитку проекту Союзної держави, в якій пропонують привести до єдної податкову і тарифну політику. Лукашенко вважає, що такі пропозиції викликають у нього занепокоєння.

"Під приводом "глибокої інтеграції" Москва хоче інкорпорувати Білорусію до складу Росії", - заявляв Лукашенко, підкресливши, що Білорусь ніколи не увійде до складу РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Лукашенко заявляв про те, що Росія більше не братська держава, але залишається ключовим зовнішнім партнером для Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?