Не будемо тягнути старі проблеми в новий рік: Лукашенко зробив несподівану пропозицію Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Не будемо тягнути старі проблеми в новий рік: Лукашенко зробив несподівану пропозицію Путіну

Не будемо тягнути старі проблеми в новий рік: Лукашенко зробив несподівану пропозицію Путіну
Джерело:  online.ua

25 грудня в Москві проходять переговори президента Білорусі Олександра Лукашенка і президента Росії Володимира Путіна, головною темою якої є спірне енергетичне питання. В ході зустрічі Лукашенко несподівано висловив упевненість, що їм з Путіним вдасться вирішити всі питання, запропонувавши главі Кремля не тягнути старі проблеми в новий рік, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

На даний момент вже пройшов перший раунд переговорів російської і білоруської "команд", які провели консультації з енергетичного питання.

"Та й ми з вами вже глибоко присвячені в ті питання, які треба сьогодні вирішити. Хотілося б, звичайно, щоб ми вирішили ці питання і в новий рік не тягли старі проблеми, тому що це погано, коли старі проблеми переходять в новий рік", - запропонував Лукашенко Путіну.

У свою чергу Путін не впевнений, що на цих переговорах Москві і Мінську вдасться досягти компромісу.

"Я сьогодні пропоную, навіть якщо не робити якісь остаточні рішення, все ж таки ми з вами домовлялися, разом послухати з боку. Ну а якщо домовимося, буде зовсім добре. На мій погляд, є всі підстави бути задоволеними тим, що у нас відбувається в двосторонніх відносинах. Необхідно вжити все необхідне, щоб не було ніяких складнощів на майбутнє", - заявив Путін, давши зрозуміти, що Москва не готова йти на вимоги Мінська.

Після цього Путін запросив Лукашенка на робочий обід, щоб віч-на-віч обговорити енергетичне питання.

"Я пропоную такий порядок: ми послухаємо, як наші колеги працювали, і буде дана можливість делегаціям ще поспілкуватися, а я хочу потім вас ще окремо запросити на обід робочий, передноворічний", - сказав Путін перед перегорами з Лукашенком в Кремлі.

Слід зазначити, що значна частина переговорів пройде в форматі "один на один". В ході зустрічі Лукашенко і Путін обговорюватимуть податковий маневр Росії в нафтовій сфері, а також розвиток Союзної держави, з приводу якої раніше виступав із стурбованістю президент Білорусі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко виступив із заявою про те, що Росія більше не братська держава для Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?