У Варшаві переконують, що Україна і Польща стали єдиним економічним організмом
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Варшаві переконують, що Україна і Польща стали єдиним економічним організмом

У Варшаві переконують, що Україна і Польща стали єдиним економічним організмом

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло вважає, що Україна і Польща вже стали єдиним економічним організмом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Ми маємо постійно зростаючі показники двосторонньої торгівлі. А крім того, маємо активну присутність українських громадян у Польщі, які приїжджають працювати або навчатися. Ми вже маємо ситуацію, коли Україна та Польща вже стали єдиним економічним організмом", - наголосив Пєкло.

На його думку, Польща вже не може забезпечити свій економічний розвиток без українських працівників.

"Натомість гроші, що пересилають додому ці працівники, є важливим фактором надходження валюти в Україну. Ці люди отримують також досвід, який згодом стає їм у нагоді вдома, наприклад – для започаткування власного бізнесу. І це вигідно для обох сторін", - вважає посол.

За його словами, негативні оцінки двосторонніх відносин базуються виключно на одному аспекті – оцінках історичних подій.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Польщі запускають унікальний проект EdWork,  який допоможе студентам з України, Білорусі, Молдови та Росії знайти легальну роботу у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?