В ЄС не розуміють, навіщо їм Сербія, яка дружить з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС не розуміють, навіщо їм Сербія, яка дружить з Росією

В ЄС не розуміють, навіщо їм Сербія, яка дружить з Росією
Джерело:  online.ua

Переговори Сербії з Євросоюзом щодо інтеграції країни тривають 15 років і вже подолали значну кількість перепон. Утім, чотири роки Сербія очікує на рішення Європейської комісії щодо так званої "глави 31" переговорного процесу, у якій мова йде про безпеку, оборону та зовнішню політику. А все через тісні стосунки Сербії з Росією, передає ONLINE.UA з посиланням на Novosti.

"Головними блокувальниками у переговорах Сербії щодо членства у Євросоюзі є країни Балтії і Польща, які виступають проти відкриття нового розділу через проросійську політику Сербії. Зокрема, у липні 2018 року глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявляв, що Литва ще не надала свою думку щодо "розділу 31" і це не дозволяє рухатись далі. А за неофіційною інформацією, Литва пропонувала виставити Сербії умови, які б задовольнили усі сторони переговорів. У перекладі з мови дипломатії це означає "переглянути вже підготовлені документи та переписати їх", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що Сербія неодноразово заявляла, що ніколи не запровадить і не підтримає санкції проти Росії, натомість розвиватиме військову співпрацю з Москвою.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Сербії  заявив, що завжди підтримував і продовжує підтримувати територіальну цілісність України, оскільки Київ ніколи не робив нічого проти Сербії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?