У Латвії б'ють на сполох через наближення розвідувального корабля РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Латвії б'ють на сполох через наближення розвідувального корабля РФ

У Латвії б'ють на сполох через наближення розвідувального корабля РФ
Джерело:  online.ua

 Національні збройні сили Латвії повідомляють, що у винятковій економічній зоні Латвії зафіксували появу російського розвідувального корабля, передає ONLINE.UA з посиланням на Twitter відомства.

"У винятковій економічній зоні Латвії на відстані 6 морських миль від державного кордону 25 грудня виявили російський розвідувальний корабель "Юрий Иванов", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що військові кораблі й літаки РФ з початком конфлікту в Україні і загостренням стосунків між Заходом і РФ дедалі частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії. При цьому повітряний і морський простір держав вони не порушують, однак у випадку літаків йдеться про загрозу для цивільної авіації.

В країнах Балтії і Великій Британії неодноразово заявляли, що польотами своїх літаків біля їхніх кордонів Росія демонструє силу і тестує реакцію НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії  Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.  Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?