Україна пропонує Росії велике різдвяне звільнення
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна пропонує Росії велике різдвяне звільнення

Україна пропонує Росії велике різдвяне звільнення
Джерело:  online.ua

Віце-спікер Верховної Ради, одна із представниць України в ТКГ у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що Київ запропонував провести Росії велике звільнення в переддень Різдва, передає ONLINE.UA.

"Українська сторона в ТКГ запропонувала провести 27 грудня відеоконференцію гуманітарної групи , аби ще раз спробувати наблизити позиції в питанні звільнення заручників. Ми передали конкретні пропозиції, списки і запропонували здійснити велике звільнення в форматі 22-22, 39-11 і 33-8 5 січня, в переддень Різдва", - написала вона.

Геращенко вказала, що наразі Україна не отримала відповіді від РФ і представників ОРДО. За її словами, бойовики ОРДЛО називають подібні пропозиції Києва "піар-акцією".

"Розумію, що маріонеткам Кремля всі ініціативи України Кремль наказує називати "піар - акцією", але для 150 людей , які сьогодні утримуються в тюрмах РФ, України і на тимчасово окупованих українських територіях Донбасу, для їх родин 5 січня могло б стати найщасливішим днем", - написала вона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  український режисер Олег Сенцов, якого незаконно утримують в російській в’язниці в Лабитнангі, написав лист російської правозахисниці Тетяні Щур, в якому поскаржився на російських тюремників і висловив надію на те, що його почують в Європарламенті 12 грудня на церемонії вручення премії "За свободу думки" імені Сахарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?