У РФ просять "хоч якийсь" статус для російської мови в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У РФ просять "хоч якийсь" статус для російської мови в Україні

У РФ просять "хоч якийсь" статус для російської мови в Україні
Джерело:  online.ua

Офіційний речниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила,що Росія вимагає "хоч якогось статусу" для російської мови в Україні, тому що нею розмовляє "більшість", передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Російською мовою говорить більшість країни. Нею розмовляють керівники міст, представники уряду, журналісти, і не можуть їй надати хоч якийсь статус у державі, чия культура створювалася, в тому числі, з використанням цієї мови", – вважає Захарова.

Окрім того, вона нагадала, що недавно у Верховній Раді відбувся круглий стіл, присвячений масовим порушенням прав корінних народів у Російській Федерації, в тому числі посяганням на свободу слова, совісті, зборів, а також порушенням прав на навчання рідною мовою. Речниця МЗС Росії оголосила цю ситуацію "анекдотичною".

"Очевидно, українські законодавці вважають, що нинішня політика власної влади щодо національних меншин, а вона на ділі зводиться до відмови в здійсненні базових прав – а саме жити, спираючись на свою культуру, традиції, рідну мову – може зійти, мабуть, за якийсь еталон, тому вони намагаються навчити й інші держави, – заявила Захарова.

Як повідомляв ONLINE.UА, речниця МЗС РФ Марія Захарова цинічно прокоментувала заяву канцлерки Німеччини Ангели Меркель про європейські принципи стосовно продовження санкцій проти Росії. Російська дипломатка уїдливо натякнула, що у Європи немає принципів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?