Молдова та Грузія заступилися за Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Молдова та Грузія заступилися за Україну

Молдова та Грузія заступилися за Україну
Джерело:  online.ua

Молдова і Грузія засудили військову агресію Росії проти України в Керченській протоці і Азовському морі. Це зазначається в спільній резолюції, підписаній Міжпарламентською асамблеєю Україна - Молдова – Грузія, повідомляє ONLINE.UA.

Вказано, що країни вимагають від Росії звільнити українських моряків і в черговий раз звинувачують Росію в анексії своїх територій.У документі йдеться, що військова атака Росії на українські кораблі, поєднана з їх конфіскацією та викраденням екіпажів, є грубим порушенням міжнародного права і принципів суверенітету і територіальної цілісності держав.

 "Ці дії є продовженням російської політики військової агресії, незаконної окупації територій Грузії, Молдови та України, прямої анексії територій, на які поширюється суверенітет цих держав, збереження і розширення військової присутності і установки незаконного кордону в цих окупованих і анексованих територіях", - йдеться в резолюції .

Міжпарламентська асамблея України, Молдови та Грузії підтверджує безумовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Також парламентарі вимагають від Росії забезпечити вільний рух транспорту через Керченську протоку.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі,  заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?