Кримські окупанти заявили, що побудували огорожу від України
Категорія
Україна
Дата публікації

Кримські окупанти заявили, що побудували огорожу від України

Кримські окупанти заявили, що побудували огорожу від України
Джерело:  online.ua

"Влада" окупованого Криму стверджує, що закінчила будівництво споруд протяжністю понад 60 км з вбудованими датчиками на кордоні з Україною. Про це повідомила так звана служба ФСБ в Криму, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Завершилося планове будівництво інженерно-технічних споруд і налаштування складної системи сигналізаційних датчиків в районі Перекопського перешийка... планування і розробка загородження почалися в 2015 році, а повне закінчення будівництва та налагодження апаратури - в грудні 2018 року", - сказано в повідомленні.

Вказано, що на огорожі розміщені сотні видимих і прихованих датчиків різних типів дії, оснащених системами телеспостереження і тепловізійної апаратурою. При наближенні "порушника" до огорожі датчики спрацьовують і передають інформацію з огорожі черговому у вигляді звукового оповіщення з відображенням ділянки тривоги.

"Використання цих комплексів на кримському ділянці кордону необхідне через загрози – такі як спроби прориву диверсійно-розвідувальних груп суміжної держави на територію Криму, спроби організації контрабанди зброї, боєприпасів, товарів і вантажів, тютюнової та алкогольної продукції, наркотиків, психотропних речовин, порушення держкордону і його режиму з боку українських громадян з господарсько-побутовими цілями", - пояснили окупанти.

Як повідомляв ONLINE.UA, так звана "влада" Криму скандально відреагувала на нову жорстку резолюцію Генасамблеї ООН, в якій засуджується порушення Росією прав людей на окупованому півострові. Окупанти вважають, що документ прийнятий необґрунтовано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?