Протягнув зубами корабель масою 600 тонн: українець потрапив до Книги рекордів Гіннеса
Категорія
Спорт
Дата публікації

Протягнув зубами корабель масою 600 тонн: українець потрапив до Книги рекордів Гіннеса

Протягнув зубами корабель масою 600 тонн: українець потрапив до Книги рекордів Гіннеса
Джерело:  online.ua

Український силач Олег Скавиш "Тягнизуб" став новим рекордсменом Книги рекордів Гіннеса. Його ім'я внесли в галерею світової слави за те, що він протягнув зубами корабель вагою 614 тонн на відстань понад 16 метрів, повідомляє ONLINE.UA.

На своїй сторінці в соцмережі Олег Скавиш вже показав фото свого диплома. Його рекорд також прокоментували в Національному реєстрі рекордів України. Там підкреслили, що випадок з встановленням і реєстрацією світового рекорду "Тягнизуба" є унікальним. Справа в тому, що в дипломі зазначено дату "30 жовтня 2018 року" - у цей день в Одеській області, на території Іллічівського судноремонтного заводу було офіційно зафіксовано вищеназване досягнення. Таким чином, на збір відповідних доказів для зарубіжних фахівців, оформлення документів і безпосередньо реєстрацію пішло менше двох місяців. При цьому зазвичай на подібну процедуру потрібно не менше року.

Український силач отримав диплом Книги рекордів Гіннеса (фото - facebook.com/skavysh.oleg)

Слід додати, що своїм досягненням українець перевищив попередній аналогічний світовий рекорд майже на 40 тонн. Олег Скавиш став 50-м українцем, чиє ім'я внесено в галерею світової слави Книги рекордів Гіннесса.

Свій світовий рекорд Олег Скавиш присвятив захисту бездомних тварин, щоб звернути увагу суспільства на цю проблему. Він також зізнався, що довго готувався до цього рекорду, який дався йому нелегко - силач пройшов дистанцію з другого разу, через негоду перша спроба виявилася невдалою. Сильний вітер постійно здував судно з курсу. На 9 метрах у Олега заплуталися ноги в металевій драбині, по якій він рухався пірсом, але "Тягнизубу" вдалося досягти мети.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко і його брат Володимир потрапили в Книгу рекордів Гіннеса. Вони встановили світовий рекорд як брати-чемпіони з боксу, які на двох провели найбільшу кількість боїв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?