Українська опера увійшла в ТОП-10 кращих в світі
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська опера увійшла в ТОП-10 кращих в світі

Українська опера увійшла в ТОП-10 кращих в світі
Джерело:  online.ua

Сучасна опера-реквієм Iyov українського режисера Владислава Троїцького увійшла в топ-10 кращих в світі за версією журі конкурсу Music Theatre NOW 2018. Її визнали однією з найкращих серед 436 творів з 55 країн, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт конкурсу.

Крім української опери в ТОП-10 увійшли: And/ Or/Pro/methe (Іран), AquaSonic (Данія, Швеція), The Cave (Греція), Falling Awake (Данія), #FREEBRAHMS (Люксембург, Німеччина), The Howling Girls (Австралія), Jigokuhen (Китай), Mitra (Бельгія, Австрія), MUSRAROPERA (Італія, Бразилія, Німеччина). Їх запросили на міжнародний конгрес Music Theatre NOW, який буде проходити в Роттердамі в травні 2019 року.

Нагадаємо, опера Iyov вперше була поставлена 1 березня 2015 року в ДК КПІ, пізніше в оновленій версії її представили на "ГогольFest". 7 квітня 2018 року прем'єра Iyov відбулася на сцені Національної опери України. За цей час опера IYOV була представлена в Парижі, Роттердамі, Копенгагені, Відні, Гданську, Скоп'є, Нью-Йорку.

"Книга Іова - не тільки розповідь про життя біблійного героя. Це історія людського відчаю, жертовності і пошуку себе. Пронизлива історія про страждання, яка перетворюється в оду життя. Безмежна віра Іова не тільки дає надію, а й повертає все втрачене під час випробувань. IYOV - це містерія народження нового звуку усередині препарованого рояля, на межі можливостей людського голосу. Драматургія музичного перформансу заснована на контрастній компіляції речитативів і музичних номерів, написаних на тексти канонів чеської католицької меси. Музичним відкриттям твору стало використання препарованого рояля. Завдяки нетиповим прийомам гри і використанню ударних інструментів він може перетворитися на справжній симфонічний оркестр, а часом - навіть на генератор електронних звуків", - йдеться в анонсі опери, сюжет якої базується на книзі Іова з Старого Завіту.

Слід додати, що IYOV став першим в історії музичним твором, який поєднав в собі оперу, реквієм і ораторію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фільм про Україну увійшов в шорт-лист премії американської кіноакадемії "Оскар". Стрічка має назву "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs) і розповідає про 10-річного хлопчика Олежика, котрий росте на Донбасі під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?