"Потрапите в пекло": як в УПЦ МП залякують вірян через перехід до ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Потрапите в пекло": як в УПЦ МП залякують вірян через перехід до ПЦУ

"Потрапите в пекло": як в УПЦ МП залякують вірян через перехід до ПЦУ
Джерело:  online.ua

В колишній УПЦ Московського патріархату після створення Православної церкви України почали залякувати вірян пеклом та різними погрозами, щоб ті не переходили до Об'єднаної церкви.Про це розповів архієпископ Євстратій (Зоря), передає ONLINE.UA.

Він підкреслив, що після створення Єдиної православної церкви в Україні права всіх громадян, зокрема і тих, хто хоче залишитися в російській церкві, є захищені законом. Окрім того, тих, хто все ж хоче перейти до ПЦУ, ніхто не має права примушувати залишитися.

"Ніхто не має права їх залякувати, ніхто не має права приїжджати до них, як це було в багатьох селах: на Рівненщині, на Тернопільщині. Коли завозили з монастирів якихось сторонніх людей і починали масовано залякувати перед російськими телекамерами. "Ви в пекло потрапите, це все розкол, це все страшне, неправдиве і так далі, тому повертайтеся назад в єдину рятувальну канонічну церкву", - розказав Зоря.

Окрім того, він наголосив, що СБУ має реагувати на факти цілеспрямованого тиску на парафії, що вирішили перейти в Об'єднану церкву.

"Тобто якщо цей тиск не просто виник спонтанно, а має цілеспрямований координуючий центр за межами України, то це вже точно є питанням для СБУ, а якщо відбувається якась кримінальна активність чи порушення прав громадян, безперечно, що це є питання також і до поліції", – додав архієпископ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ще два приходи на Вінниччині приєдналися до ПЦУ — це парафії скельного Свято-Троїцького храму на березі Південного Бугу і храму Різдва Пресвятої Богородиці в селі Махнівка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?