Українці назвали головну подію 2018 року
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці назвали головну подію 2018 року

Українці назвали головну подію 2018 року
Джерело:  online.ua

Об'єднавчий собор і воєнний стан. Ці події стали головними для українців в 2018 році.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, повідомляє ONLINE.UA.

24% опитаних українців вважають головною політичною подією 2018 року результати Об'єднавчого собору, який 15 грудня 2018 проголосив створення єдиної православної церкви України.

Близько 17% респондентів подією 2018 року назвали воєнний стан, який було введено в десяти областях України в кінці листопада через збройний напад Росії в Керченській протоці на українські кораблі. Саму атаку в Керченській протоці головною подією року назвали близько 9% опитаних.

Директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна підкреслила, що результати опитування українців за підсумками 2018 року і прогнозами на 2019 рік для України не сильно змінилися. Вона уточнила, що 20% опитаних українців упевнені, що Україна подолає труднощі найближчим часом, 40% респондентів переконані, що у України в рази покращилася обороноздатність.

"Важливими позитивами для країни, на думку респондентів, є також продовження режиму санкції проти РФ і міжнародної підтримки України, співпраця з США в оборонній сфері та, зокрема, отримання протитанкових комплексів Джавелін", - підвели підсумки опитування українців у Фонді.

Крім цього, важливими подіями і зовнішньополітичними перемогами України в 2018 році українці назвали: збереження санкцій проти РФ і міжнародне засудження дій Росії в Чорному і Азовському морях, підтримку України ключовими західними партнерами, отримання зброї від США, недавні успіхи у відновленні співпраці з МВФ і виграш України Стокгольмського арбітражу проти Газпрому.

Опитування за підсумками 2018 року було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" і Центром Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Експерти опитали понад 2000 респондентів у віці від 18 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що росіяни обрали "найважливішу подію" 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?