Не забули про Україну: Меркель та Макрон звернулися до Путіна з жорсткою вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

Не забули про Україну: Меркель та Макрон звернулися до Путіна з жорсткою вимогою

Не забули про Україну: Меркель та Макрон звернулися до Путіна з жорсткою вимогою
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емануель Макрон виступили зі спільною заявою щодо українських моряків, які перебувають в полоні РФ. Європейські політики вимагають в очільника Кремля Володимира Путіна негайно звільнити полонених, передає ONLINE.UA з посиланням на The Daily Star.

"Ми вимагаємо безпечного, вільного та безперешкодного транзиту для всіх кораблів через Керченську протоку і негайного та безумовного звільнення всіх незаконно затриманих українських моряків", - сказано в спільній заяві сторін.

Макрон та Меркель підкреслили, що затримані моряки повинні мати можливість святкувати майбутні свята зі своїми сім'ями. Окрім того, лідери висловили стурбованість у зв'язку з ситуацією в окупованому Криму.

"Ситуація з правами людини в Криму, який був приєднаний Росією з порушеннями міжнародного права, використання військової сили Росією в Керченській протоці і образливе управління в Азовському морі, також є джерелом великого занепокоєння для нас", – йдеться у заяві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  глава Пентагону виступив з жорсткою заявою проти Росії, заявивши, що до Путіна погано доходить, які наслідки несуть його дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?