З 1 січня 2019 року в Україні підвищили пенсії: кому і на скільки
Категорія
Економіка
Дата публікації

З 1 січня 2019 року в Україні підвищили пенсії: кому і на скільки

З 1 січня 2019 року в Україні підвищили пенсії: кому і на скільки
Джерело:  online.ua

З 1 січня в Україні стартувала нова програма перерахунку пенсій, в рамках якої пенсії будуть підвищені 2 млн українців, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

Автоматичний перерахунок пенсій буде проведено для тих українців, яким виповнилося 65 років і які мають певну кількість років трудового стажу (35 років для чоловіків і 30 років для жінок). В середньому пенсія буде підвищена на 175 гривень - розмір мінімальної пенсії досягне 1665 гривень (в 2018 році - 1497 гривень).

Також з 1 січня заплановано здійснити перерахунок 500 тисяч пенсій для військових пенсіонерів.

Ще близько 11 мільйонів пенсіонерів отримають підвищені виплати з 1 березня 2019 року. Тоді буде проведено новий перерахунок відповідно до нового розміру заробітної плати. Підвищення очікується на рівні 15 - 40%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше старший економіст Світового банку Олексій Случинський заявив, що пенсійний вік в Україні буде підвищуватися разом із зростанням тривалості життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?