Відкриємо нові парафії по всьому світу: в РПЦ прийняли нове шокуюче рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Відкриємо нові парафії по всьому світу: в РПЦ прийняли нове шокуюче рішення

Відкриємо нові парафії по всьому світу: в РПЦ прийняли нове шокуюче рішення
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 28 грудня, відбувся черговий Синод РПЦ, за підсумками якого представники патріарха Кирила виступили з гучним закликом і заявою. Там закликали інші помісні церкви не визнавати створену Православну церкву України та попросили підтримки для глави УПЦ МП Онуфрія, а також пригрозили, що РПЦ буде відкривати нові парафії по всьому світу без оглядки на Константинополь, який підтримує Україну.

Про це йдеться в журналі засідання Синоду РПЦ, передає ONLINE.UA.

Російські церковники в своєму зверненні називають Православну церкву України "спільнотою" і просять підтримки для митрополита УПЦ МП Онуфрія, стверджуючи, що він має титул "Київський і всієї України".

"Звернутися до предстоятелів і священним синодам братських помісних православних церков із закликом підтримати митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископат, духовенство, монахів і вірних чад Української православної церкви в зв'язку з пережитими випробуваннями, а також не визнавати співтовариство, засноване на так званому об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року в Києві, в якості автокефальної помісної православної церкви", - йдеться в постанові Синоду РПЦ.

Там також говориться про "глибоку занепокоєність" РПЦ в зв'язку з законом України, зобов'язуючим перейменувати УПЦ МП, вказавши в її назві приналежність до Росії.

Крім того, в РПЦ виступили з новими погрозами на адресу вселенського патріархату, який прийняв рішення про надання автокефалії України. У патріарха Кирила заявили, що РПЦ буде відкривати нові парафії по всьому світу "без оглядки на Константинополь". Зокрема, Синод РПЦ 28 грудня ухвалив рішення утворити патріарші екзархати в Західній Європі з центром в Парижі і в Південно-Східній Азії з центром в Сінгапурі.

"Ми ніяк не погоджувалися і не можемо погодитися з тим, що у Константинополя є ексклюзивне право на пастирську опіку діаспори. РПЦ вийшла з єпископських асамблей та інших органів, створених Константинополем. Ми тепер будемо створювати наші парафії, єпархії та структури в далекому зарубіжжі без всякої оглядки на Константинополь", - заявив глава синодального відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Іларіон за підсумками Синоду РПЦ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в УПЦ МП не бажають визнавати свою зв'язок з РПЦ і міняти назву відповідно до прийнятого закону. Там готують позов до Конституційного суду, в якому будуть відстоювати своє право називатися Українською православною церквою Московського патріархату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?