Заборона на в'їзд росіян в Україну: прикордонники зробили важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Заборона на в'їзд росіян в Україну: прикордонники зробили важливу заяву

Заборона на в'їзд росіян в Україну: прикордонники зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Державна прикордонна служба продовжує здійснювати посилений контроль за в'їздом іноземних громадян в Україну, зокрема, росіян, після закінчення терміну дії воєнного стану.

Про це повідомив помічник глави ДПСУ Олег Слободян, передає ONLINE.UA.

"Ми продовжуємо вживати заходів щодо посиленого контролю за в'їздом іноземців в Україну. Такого (фрази про скасування заборони в'їзду для росіян - ред.) я нікому не говорив. В поле зору нашої уваги в першу чергу залишаються громадяни РФ", - уточнив Слободян, спростовуючи розповсюджену напередодні інформацію в ЗМІ про те, що Україна зняла заборону на в'їзд в країну чоловіків з Росії у віці від 16 до 60 років після завершення дії воєнного стану.

Слободян нагадав, що в епіцентрі уваги українських прикордонників - чоловіки з Росії, які можуть брати участь в дестабілізуючих антиукраїнських заходах. При цьому прикордонному контролю також піддаються і росіянки, так як вони можуть працювати за завданнями спецслужб Росії.

Слід підкреслити, що раніше в МВС України повідомляли, що Рада національної безпеки і оборони (РНБО) продовжила дію заборони на в'їзд в країну чоловіків з Росії у віці від 16 до 60 років. Про це говорив перший заступник голови МВС України Сергій Яровий.

"Беручи до уваги складну безпекову ситуацію, всі органи системи МВС продовжують працювати в посиленому варіанті несення служби. В тому числі рішенням РНБО продовжено дію обмежувальних заходів Держприкордонслужби по в'їзду в Україну чоловіків - громадян Росії", - уточнював Яровий.

Представник МВС також підтверджував дані ДПСУ про те, що за час дії режиму воєнного стану в Україні в країну не випустили понад 1,6 тис. громадян Росії, з них в областях з військовим станом - більш 860. Яровий відзначав, що за той же місяць Росія не впустила на свою територію 351 громадянина України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 10 листопада набув чинності закон про кримінальну відповідальність для громадян країни-агресора за незаконний в'їзд в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?