Меркель і Путін провели телефонні переговори: про що домовилися
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель і Путін провели телефонні переговори: про що домовилися

Меркель і Путін провели телефонні переговори: про що домовилися
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін провели телефонні переговори з питання України і Сирії. В ході розмови Меркель висунула жорстку вимогу Путіну - вона закликала негайно звільнити українських військовополонених моряків, яких Росія захопила під час нападу на кораблі ВМС України в Керченській протоці 25 листопада.

Подробиці переговорів Меркель і Путіна повідомила представниця уряду ФРН Ульріке Деммер і прес-служба Кремля, передає ONLINE.UA.

В ході переговорів, Меркель і Путін обговорили плани США вивести свої війська з Сирії, а також умови для досягнення довгострокового і надійного врегулювання конфлікту в цій країні.

Що стосується України, то Меркель привітала рішення про новорічне перемир'я, яке введено з 29 грудня на Донбасі. Але при цьому вона висловила заклопотаність з питання Азову і висунула вимогу, щоб Путін звільнив військовополонених українських моряків.

У прес-службі Кремля не стали повідомляти про цю вимогу Меркель. Там лише написали, що "відбувся обмін думками щодо ситуації, що склалася в результаті української провокації в Керченській протоці 25 листопада", а також повідомили, що Володимир Путін і Ангела Меркель привітали один одного з наступаючим Новим роком і домовилися про продовження контактів.

Слід зазначити, що напередодні Меркель і Макрон виступили зі спільною заявою щодо українських моряків, які перебувають в полоні РФ. Вони висунули вимогу, щоб Путін негайно звільнив українських полонених, а також висловили стурбованість з ситуацією в окупованому Криму.

"Ситуація з правами людини в Криму, який був приєднаний Росією з порушеннями міжнародного права, використання військової сили Росією в Керченській протоці і образливе управління в Азовському морі, також є джерелом великого занепокоєння для нас", - говорилося в заяві Меркель і Макрона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель визнавала провал переговорів з Росією по Азовському морю. Тоді повідомлялося, що Москва категорично відмовилася від розширення місії ОБСЄ на Керченську протоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?