Загрози Трампа не зупинять "Північний потік-2": єврокомісар виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Загрози Трампа не зупинять "Північний потік-2": єврокомісар виступив з гучною заявою

Загрози Трампа не зупинять "Північний потік-2": єврокомісар виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Будівництво газопроводу "Північний потік-2", по якому Росія буде поставляти свій газ в Європу в обхід України, неможливо зупинити, незважаючи на погрози президента США Дональда Трампа.

Про це заявив єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Правда полягає і в тому, що трубопровід давно вже давно будується і не може бути так просто зупинений", - заявив Еттінгер.

Єврокомісар підкреслив, що він не є прихильником "Північного потоку-2", але закликав визнати правду - загрози Трампа, який неодноразово заявляв про те, що Німеччина опиниться в енергетичній залежності від російського газу через газопровод, не є підставою для зупинки проекту.

При цьому він вимагає, щоб російський "Газпром" уклав "чесну" угоду з Україною щодо транзиту газу в Європу. Якщо в Москві не підуть на це, Еттінгер пригрозив тиском ЄС.

"У питанні ж подальшого розподілу газу з "Північного потоку-2" в Європі діють норми права з внутрішнього ринку ЄС. До них відносяться також приписи, що забезпечують чесну конкуренцію. Володимир Путін і "Газпром" знають про це", - також зазначив Еттінгер.

Нагадаємо, проти будівництва російського "Північного потоку-2" виступають не тільки в Україні, а й у багатьох країнах ЄС. Цей проект називають "троянським конем Кремля проти європейської енергетичної та геополітичної безпеки", але в Москві і Берліні називають газопровід виключно економічним проектом, що не має відношення до політики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США запевнили, що мають інструменти протидії реалізації проекту "Північний потік-2", які застосують, якщо будівництво газопроводу не буде зупинено.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?