З'явилися нові нюанси: в Кремлі повідомили про термінову зустріч Путіна і Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

З'явилися нові нюанси: в Кремлі повідомили про термінову зустріч Путіна і Лукашенка

З'явилися нові нюанси: в Кремлі повідомили про термінову зустріч Путіна і Лукашенка
Джерело:  online.ua

Через тиждень після переговорів у Кремлі президент Росії Володимир Путін і глава Білорусі Олександр Лукашенко знову зустрічаються. Причиною термінової зустрічі, яка запланована на 29 грудня, стала поява нових нюансів у спірних питаннях між Москвою і Мінськом, включаючи інтеграцію.

Про це повідомив спікер Кремля Дмитро Пєсков, який пояснив необхідність проведення зустрічі Путіна і Лукашенка до 1 січня, так як рішення зі спірних питань так і не прийняті, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Головними темами термінової зустрічі Путіна і Лукашенка стане фінансове питання і тема реалізації договору про Союзну державу, тобто про інтеграцію Білорусі в Росію.

"Мінськ вважає, що необхідна компенсація у зв'язку з податковим маневром, а російська сторона не в усьому згодна. У цій ситуації головне - знайти такі рішення, які влаштовували б і Мінськ, і Москву", - розповів про суперечки Росії та Білорусі Пєсков.

Слід зазначити, що раніше в Москві звинуватили Мінськ в тому, що там порушують умови союзного договору 1999 року, який передбачає створення єдиної податкової, митної, грошово-кредитної, акцизної та економічної політики, а також введення єдиної валюти Росії та Білорусі. Влада Білорусі в свою чергу вимагає компенсації в газовому питанні через податковий маневр РФ. У Мінську розраховують, що Москва покриє втрати Білорусі в розмірі 315 млн доларів, але у Путіна заявляють, що нічого не обіцяли союзнику.

25 грудня Путін і Лукашенко протягом чотирьох годин обговорювали спірні питання і домовилися створити робочу групу для їх врегулювання.

"Ця група формується виходячи з положень Союзного договору, там цілий набір напрямків. У робочої групи є багато питань, які можна і потрібно обговорювати, а головне - що дуже багато питань можуть обговорюватися тільки на вищому рівні, і тільки з вищого рівня може бути спущено орієнтування, в який бік працювати, - пояснив Пєсков необхідність термінової зустрічі Лукашенко і Путіна.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Лукашенко заявив, що Росія більше не братська держава для Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?