Не намагайтеся вчити Москву: у Путіна зухвало відповіли на вимогу Меркель і Макрона
Категорія
Політика
Дата публікації

Не намагайтеся вчити Москву: у Путіна зухвало відповіли на вимогу Меркель і Макрона

Не намагайтеся вчити Москву: у Путіна зухвало відповіли на вимогу Меркель і Макрона
Джерело:  online.ua

У МЗС РФ назвали неприйнятною вимогу канцлерки Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона звільнити українських військовополонених моряків, незаконно захоплених в Керченській протоці. У Москві назвали цю вимогу черговою безплідною спробою поставити під сумнів "правовий статус Севастополя і Криму як суб'єктів РФ".

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС РФ, опублікованій на сайті відомства, повідомляє ONLINE.UA.

"Хотіли б нагадати про безплідність спроб поставити під сумнів правовий статус Криму і Севастополя як суб'єктів Російської Федерації, які зробили свій свідомий вибір на результаті вільного волевиявлення відповідно до міжнародного права. Росія буде і надалі жорстко відстоювати свій суверенітет, припиняти спроби будь-яких провокацій", - відповили в МЗС РФ на вимогу Меркель і Макрона.

Там в черговий раз запевнили, що російська сторона нібито продовжує забезпечувати свободу судноплавства в цьому регіоні відповідно до наявних російсько-українських домовленостей, внутрішньому законодавству і відповідним міжнародним нормам, "але з урахуванням, реальних ризиків безпеки, загроз і можливих провокацій з боку України і її західних «друзів»".

"Замість того, щоб намагатися "вчити" Росію, закликаємо наших партнерів по "нормандському формату" звернути увагу на факти грубого порушення Києвом прав людини і тих свобод, про які так печеться "колективний Захід", - висунули свою нахабну вимогу Меркель і Макрону в російському МЗС.

Там також висунули вимогу, щоб влада України припинила "грубим чином втручатися в релігійне життя країни". Виправдовуючись за порушення прав людей в окупованому Криму, російські дипломати заявили, що це офіційний Київ порушує права українців, "нав'язуючи їм неканонічну церкву, якою керує Захід".

"На жаль, залишилися без коментарів і недавні ігрища Порошенко з введенням і подальшим скасуванням воєнного стану саме в тій половині країни, де рівень підтримки нинішнього режиму наближається до статистичної похибки. Змушені знову закликати наших партнерів відмовитися від відвертих "подвійних стандартів" і звернути увагу на дійсні проблеми і загрози, які створюють їх "київські підопічні" європейській безпеці і стабільності", - висунули нові звинувачення на адресу України в російському МЗС.

Таким чином у Путіна відповіли на спільну вимогу Меркель і Макрону, які напередодні закликали Росію негайно звільнити військовополонених українських моряків і припинити порушувати права людей в окупованому Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, після цієї заяви канцлерка Німеччини Анге Меркель провела телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним, під час розмови з яким особисто висунула вимогу негайно звільнити українських моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?