Приєднання Білорусі до Росії: у Путіна зробили гучну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Приєднання Білорусі до Росії: у Путіна зробили гучну заяву

Приєднання Білорусі до Росії: у Путіна зробили гучну заяву
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін і білоруський лідер Олександр Лукашенко обговорюють питання інтеграції, але питання про приєднання Білорусі до Росії зараз не стоїть.

Про це заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Існує договір 1999 року "Про створення Союзної держави". Згідно з цією угодою, Росія і Білорусь створюють "наддержавну структуру, в якій поетапно організовуються єдиним політичним, економічним, військовим, митним, валютним, юридичним, гуманітарним і культурним простором ", - уточнив Песков, запевняючи , що цей процес не є приєднанням Білорусі до РФ.

Він також запевнив, що Путін і Лукашенко, обговорюючи питання інтеграції, "рухаються назустріч один одному", так як в даному випадку про приєднання Білорусі до РФ не йдеться.

Пєсков нагадав, що на даний момент Путін і Лукашенко по темі інтеграції домовилися про створення робочої групи, яка буде працювати в напрямку вирішення всіх спірних питаннь.

За словами Пєскова, Москва буде вважати успішним такий результат переговорів Путіна і Лукашенка, який дозволить зробити "ще один крок в бік розвитку наших союзницьких відносин".

"Це шлях довгий, тут навряд чи варто очікувати якихось проривних рішень, тому що це досить складна субстанція. Крім того, є питання, які менш масштабні, але не менш важливі для кожної зі сторін", - підкреслив Пєсков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін і Лукашенко в терміновому порядку знову зустрінуться 29 грудня, щоб дати старт роботі робочої групи з питання інтеграції. Пєсков пояснив, що президенти Росії і Білорусі повинні спустити орієнтування, в який бік мають працювати група.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?