Росія готує небезпечну провокацію на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Росія готує небезпечну провокацію на Донбасі

Росія готує небезпечну провокацію на Донбасі
Джерело:  interfax.com.ua

Росія готує диверсійно-терористичний акт на Донбасі із застосуванням хімічної зброї. На схід України вже прибули російські фахівці з хімічних, бойових і отруйних речовин, серед яких не тільки російські військові, але і співробітники ФСБ, і спецслужб Росії.

Про підготовку небезпечних провокацій Росії на Донбасі із застосуванням хімічної зброї повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибицький, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"РФ хоче використовувати наявність на окупованій території Донбасу підприємств з небезпечним виробництвом, зокрема, де зберігаються запаси отруйних речовин (хлору та аміаку). Використанню хімічної зброї можуть сприяти погодні умови, які посилюють стійкість отруйних речовин, зокрема хлору", - повідомив Скибицький.

Представник ГУР підкреслив, що з Росії на Донбас також додатково завезені засоби хімзахисту для бойовиків. Звинуватити в хіматаці РФ планує Україну.

"Російські спецслужби цинічно розраховують на значну кількість жертв серед мирного населення, що забезпечить відповідний резонанс і приверне увагу міжнародного співтовариства. В подальшому це буде підноситися російськими пропагандистами, як використання українськими силовими структурами хімічної зброї проти жителів Донбасу", - додав Скибицький, підкресливши, що аналогічну схему у Путіна вже використовували перед хіматакой в Сирії в районі Алеппо.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська влада не чекає поліпшення відносин з Україною. У Кремлі впевнені, що на Донбасі і в Криму з української сторони нібито готуються нові "провокації", в яких Київ "звинуватить" Москву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?