Намічено конкретні заходи: Росія і Туреччина вирішили "долю" Сирії після виведення військ США
Категорія
Політика
Дата публікації

Намічено конкретні заходи: Росія і Туреччина вирішили "долю" Сирії після виведення військ США

Намічено конкретні заходи: Росія і Туреччина вирішили "долю" Сирії після виведення військ США
Джерело:  online.ua

У Москві відбулися переговори на високому рівні по Сирії. На них Росія і Туреччина домовилися про подальші кроки у зв'язку з виведенням військ США з Сирії.

Підсумки переговорів Росії і Туреччини щодо Сирії підвів глава російського МЗС Сергій Лавров, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Переговори по Сирії в Москві проходили в Міноборони РФ. У них крім глав МЗС РФ і Туреччини Сергія Лаврова і Мавлюта Чавушоглу, взяли участь міністр оборони РФ Сергій Шойгу, керівник СЗР РФ Сергій Наришкін, начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, офіційний представник турецького лідера Ібрагім Калин, міністр національної оборони Туреччини Хулуси Акар, глава національної розвідувальної організації Туреччини Хакан Фідан.

Повідомляється, що Москва і Анкара досягли важливих домовленостей щодо подальших кроків в Сирії після того, як США виведуть свої війська.

Росія і Туреччина підтвердили повагу територіальної цілісності арабської республіки і домовилися продовжувати координацію між військовими після того, як американські війська залишать Сирію.

"Було досягнуто розуміння про те, як військові представники Росії і Туреччини на сирійській землі будуть продовжувати координувати свої кроки в нових умовах з прицілом на остаточне викорінення терористичної загрози в Сирії", - уточнив Лавров, тим самим підтвердив, що Москва не збирається виводити свої війська з сирійської території і вдасться до нової військової операції при необхідності.

Також Лавров назвав корисними переговори з турецькою стороною. Він підкреслив, що Москва і Анкара розглянули подальші кроки по реалізації тих завдань, які раніше поставив Путін і Ердоган в контексті боротьби з тероризмом, вирішення гуманітарних питань та створення умов для повернення біженців.

"Намічені конкретні заходи щодо активізації нашої спільної роботи, націленої на створення умов, які будуть дозволяти більшій кількості біженців повертатися до своїх осель", - заявив Лавров, закликавши Захід не заважати подальшим зусиллям Москви, Анкари і Тегерана зі створення сирійського конституційного комітету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Туреччини Реджеп Ердоган анонсував термінову зустріч з російським главою Володимиром Путіним щодо сирійського питання. Ці переговори, за словами турецького лідера, відбудуться після того, як турецька делегація відвідає Москву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?