Навіщо Росія побудувала паркан в окупованому Криму: в Україні назвали наслідки
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо Росія побудувала паркан в окупованому Криму: в Україні назвали наслідки

Навіщо Росія побудувала паркан в окупованому Криму: в Україні назвали наслідки
Джерело:  online.ua

Росія побудувала 60-кілометровий паркан у окупованому Криму, який фактично розділив анексований півострів і материкову Україну, для того, щоб демонстративно показати так звану свою "межу". Цією стіною окупанти також хочуть обмежити пересування українців в Криму.

Таким чином будівництво російської "стіни" в Криму прокоментував міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Вадим Черниш, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"МінТОТ відстежувало закупівлі, які оголошувалися за рахунок коштів федерального бюджету Російської Федерації, також ми знаємо компанію, яка є підрядником з виконання більшої частини робіт будівництва - вона входить до складу російського концерну "Росатом". Ця ж компанія працювала в 2009 році над проектом бордерізаціі в Грузії, де будувала схожий об'єкт на лінії розмежування з Південною Осетією", - уточнив Черниш.

Він підкреслив, що Україна розцінює такі дії Росії як символічний акт бордерізаціі, яким Путін хоче демонстративно показати так звану "межу", що є пропагандистським трюком Росії. Не виключено, що на паркані в Криму російська влада також частково встановила обладнання, яке може використовуватися для розвідки.

"Для нас це також є додатковим порушенням не тільки кордонів, а й прав громадян на свободу пересування в межах своєї держави. Це в черговий раз підтверджує порушення Росією універсальних цінностей, які закріплені в Міжнародному пакті про громадянські і політичні права, де передбачено вільний рух громадян в межах своєї держави. Це лише додаткові підстави для притягнення до відповідальності осіб, винних в порушеннях прав укранців", - додав Черниш.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти Криму вимагають публічних вибачень від ООН після того, як Генасамблея прийняла нову жорстку резолюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?